Nepálban van harmadik nem!

Nepálban van harmadik nem!
© Harmadik nem nyíltan felvállalja magát!
Aki se nőnek, se férfinek nem érzi magát, Nepálban hivatalosan is a harmadik nemhez sorolható.  

Mikor a népszámlálók legutóbb Nepálban mind az 5.6 millió háztartást végigjárták, nem csak a férfiakról és nőkről, hanem az úgy nevezett harmadik nemről is gyűjtöttek információkat.

Minden bizonnyal a Nepáli Központi Statisztikai Hivatal volt a világelső, aki a homo- és transzszexuális embereknek új nemet adott. A dolog már csak azért is pikáns, mert Nepálban mindössze három éve nem bűncselekmény homoszexuális viszonyt létesíteni. Dilu Bodjua (35): – Lánynak születtem, de ahogy felnőttem, inkább fiúnak éreztem magam. Ma már férfiként gondolok magamra – vallja és vállalja büszkén.

Harmadik nem teljes élete!

A statisztikai hivatal szóvivője, Bikash Bista szerint az új nem elismerése talán a régóta konzervatívként megítélt ország imázsán is képes változtatni. Olyannyira dolgoznak ezen, hogy hamarosan az első Dél-Ázsiai országként engedélyeztetik az azonos neműek házasságát is, amire már most topogva vár legalább 50-60 pár. A hivatalos okmányokon a nemek közötti hezitálás megszűnni látszik, így előbb-utóbb nyugodtan nyithatnak bankszámlát, vásárolhatnak ingatlant, kereshetnek biztos munkát és kaphatnak útlevelet a harmadik nem képviselői.