Magyarország

2011.04.29. 17:38

Rendőrduplázás Ivánban

<p>Megduplázzák a rendőrök számát a Győr-Moson-Sopron Megyei Ivánban vasárnaptól. A településen emellett megerősített rendőri jelenlétet is biztosítanak, ha szükséges.</p>

Farkas Gábor soproni rendőrkapitány sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy május elsejétől, vagyis vasárnaptól az állandórendőri jelenlétet két körzeti megbízott biztosítja, melyen kívül a Soproni Rendőrkapitányság szükség esetén megerősítettjárőrszolgálatot is bevet, hogy növelje a falu közrendjét és közbiztonságát. A rendőrkapitány szerint amennyiben szükséges, készenléti erőket is alkalmaznak, hogy ne fajuljanak el az indulatok Ivánban.

A településen 2008-ban 38, 2009-ben 47, tavaly pedig 25 bűncselekmény történt, míg idén eddig 7 ilyen eset volt. A csaknem másfél ezer fős település legsúlyosabb bűncselekménye éppen az elmúlt napokban történt, amikor öt férfi néhány fiatalkorú kíséretében a helyi presszóban tömegverekedésbe keveredett. Ebben az ügyben a rendőrség mostanáig két embert hallgatott ki gyanúsítottként, ám az egyenruhások szerint a kör még bővülni fog.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!