Nemzetközi torna a Hódosban

A hétközi vereség után hazai környezetben, egy kétnapos tornán javíthat a DKSE alakulata.

Sorban játssza előkészületi mérkőzéseit a bajnoki rajtra készülő DKSE férfi kézilabda-csapata, a hét közben Békésen lépett pályára a hajdúsági alakulat, míg mától Debrecenben egy nemzetközi tornán küzdenek az Ökrös-tanítványok.

A felkészülési időszak elején a DKSE hazai pályán fogadta a Békés együttesét, s az összecsapás 33–23-as debreceni győzelemmel ért véget a Hódos-sportcsarnokban. A hét közepén sor került a visszavágóra, amikor is idegenben játszottak Rédeiék. Ezen a mérkőzésen nem állt Ökrös István rendelkezésére Tóvízi Krisztián, Vágó Zsolt és az új szerzemény, Boris Zarkovic.

A mérkőzés elején még jól tartotta magát a cívisvárosi egylet, ám a félidőre már ötgólos volt a békésiek előnye (15–10), s hiába próbáltak meg mindent a debreceniek, a mérkőzés lefújása pillanatában még mindig három gól különbség volt a két gárda között (30–27). A DKSE játékosai közül Sípos hét, Rédei hat, Noris négy, Ambrus és Kiss I. három, míg Dömös és Mezei két gólt dobott. Érdekesség, hogy ez volt a DKSE első veresége az idei felkészülési időszakban.

Nemzetközi torna

De gyorsan kiköszörülhetik a csorbát a cívisvárosi kézisek, hiszen ma veszi kezdetét és két napig tart a négycsapatos nemzetközi torna a Hódos-sportcsarnokban. A megmérettetésen a házigazda DKSE mellett a többszörös román bajnok, Steaua Bukarest, a román élvonalba idén feljutó Nagyvárad, illetve az MCACH-Algír csapatai mérkőznek egymással.

Ökrös-mester fiai a nyitónapon az Algírral csapnak össze, majd szombaton a Nagyvárad következik, s valószínűleg a torna utolsó mérkőzése, a DKSE–Steaua dönt az első hely sorsáról. Jó hír a szurkolók számára, hogy a torna valamennyi találkozóját ingyenesen tekinthetik meg a drukkerek!

A torna programja:

Augusztus 26. (péntek): 16 óra: Steaua Bukarest–Nagyvárad, 18 óra: DKSE–Algír. Augusztus 27. (szombat): 9.30: Algír–Steaua Bukarest, 11.30: Nagyvárad–DKSE, 16 óra: Algír–Nagyvárad, 18 óra: DKSE–Steaua Bukarest.

B.N.