Nemzetközi szavalóverseny Barcikán

Szavalóverseny Kazincbarcikán
Szavalóverseny Kazincbarcikán
Kazincbarcika – Az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóverseny pénteken 13 órakor kezdődik Barcikán az Egressyben a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma – Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

Nemzetközi szavalóverseny

167 versenyző vesz részt a versenyen, ebből 103 fő határon túli területekről érkezik. A rendezvény házigazdája Dienes Mária, a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma elnöke.

Az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenyt immár XII. alkalommal rendezik meg, méltó módon megemlékezve a város neves szülöttjéről. A 7–18 éves korosztály részére 10 kategóriában. A viadalra meghívást a területi elődöntőkön legjobban szereplő diákok kaptak: az encsi körzet legjobbjai, kazincbarcikai és környéke, valamint a határontúli területekről Szlovákiából: Rimaszombat és környéke, Rozsnyó és környéke, Szepsi és környéke, Kassa és Tornaalja környékéről, valamint Kárpátalja, és Vajdaság területéről érkeznek versenyzők. 167 versenyző vesz részt a versenyen, ebből 103 fő határon túli területekről érkezik. 30 iskolát képviselnek a versenyzők.

Könyvjutalom, oklevél

A versenyen eredményesen szereplő tanulók és felkészítő tanáraik értékes könyvjutalmat kapnak, valamennyi versenyző oklevelet vehet át. A határon túli területekről érkezőket vendégül látják. Az eltelt évek bizonyítják, hogy szükség van arra, hogy a legjobbak egy rendkívül színvonalas verseny keretében összemérjék tudásukat. A rendezvény lehetőséget nyújt az iskolák közötti kapcsolatok kiépítésére is, szakmai tapasztalatcserére a különböző települések pedagógusai között.