Bajnokok Ligája

2024.03.06. 11:24

Tuchel túlpörgött, a lábát törte, de ez kellett a Bayernnek (videó)

A Bayern München sima, 3-0-ás győzelmet aratott az olasz Lazio ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A találkozó előtt Thomas Tuchel olyan heves beszédet tartott a játékosainak, hogy az egyik lábujját is eltörte. Ezzel valószínűleg eldőlt, a német szakember az idény végéig maradhat majd a Bayern kispadján. A másik visszavágón a Paris Saint-Germain Kylian Mbappé duplájával idegenben is nyert a Real Sociedad ellen.

MW

Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője a müncheni Allianz Arénában 2024. március 5-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Matthias Schrader

A múlt hétvégén már tíz pontra nőtt a Bayern München hátránya a Bundesligában éllovas Bayer Leverkusen mögött. Mivel a Lazio elleni első meccsen 1-0-ra kikapott a csapat, a továbbjutás elmaradása esetén állítólag azonnal megvált volna a Bayern Tucheltől, aki az idény végén biztosan távozik a csapat éléről. Az edzőváltás azonban egyelőre elmaradt Münchenben, a Bayern ugyanis az első mérkőzéshez képest igencsak összekapta magát.

KANE, Harry
Harry Kane, a Bayern München (b) és Felipe Anderson, az SS Lazio játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Bayern München-SS Lazio visszavágó mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. március 5-én
Fotó: Matthias Schrader / Forrás: MTI/AP

Tuchel a lábujját törte

Kisebb botrány vezette fel a két csapat kedd esti visszavágóját. Mintegy száz olasz drukker fasiszta énekekkel és náci karlendítéssel borzolta a kedélyeket abban a müncheni sörfőzdében, amelyben Adolf Hitler 1920-ban megalapította a Nemzetiszocialista Német Munkáspártot – írta meg a Magyar Nemzet.

A felfokozott hangulatnak megfelelően a Bayer München edzője, Thomas Tuchel is nagyon ideges volt a meccs előtt, és még egy kisebb sérülést is szenvedett. A német edző szenvedélyes beszédet tartott a játékosainak az öltözőben, ami alatt egy rossz mozdulatot követően belerúgott az ajtóba, és eltörte a lábujját.

Tuchel később is zavarodottnak tűnt, egyszerűen levegőnek nézte az ellenfél edzőjét, Maurizio Sarrit a kivonulás után. A Lazio mestere szerencsére jól kezelte a helyzetet, nem vette sértésnek a dolgot, a két edző végül megölelte egymást.

Ami magát a mérkőzést illeti, ott nem volt kérdés: a német rekordbajnok Harry Kane és Thomas Müller góljainak (is) köszönhetően lemosta a pályáról a Laziót, és a könnyed 3-0-s győzelmével bejutott a legjobb nyolc közé – írta meg az Origo.

Nem vesztettük el a fejünket. Kicsit bátrabban játszottunk és jobb volt a ritmusunk. Aztán az első góllal, majd a tökéletes időben jött második góllal javultak a dolgok. Ez önbizalmat adott nekünk, és megérdemelten nyertünk

– árulta el a meccs után Tuchel, aki 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel

Ma este azt a Bayernt láthattuk, amelyet mindannyian ismerünk

– értékelt a kiesés után Maurizio Sarri, a Lazio edzője, aki hangsúlyozta, hogy csapata BL-kalandját pozitívan élte meg, mert több volt benne a győzelem, mint a vereség. A mérkőzés legjobbjának a Bayern München sztárját, az angol válogatott Harry Kane-t választották, aki a vegyes zónában jóízűen falatozott a mérkőzés után.

Éhes volt a Bayern München

Harry Kane két gólt rúgott a Lazio ellen, és szerinte a győzelem fordulópont lehet a Bayern idényében.

Egy ilyen meccs után jól esik egy kis rántott húsos szendvics. Csúcsteljesítménnyel rukkoltunk ki. Labdával és labda nélkül is rengeteg energiát mozgósítottunk. Ha így teljesítünk, akkor jönnek majd a további győzelmek is

– árulta el az angol válogatott támadó

Éhesek voltunk, és hajlandóak voltunk szenvedni a pályán, ami szerintem hiányzott mostanában. Nehéz időszakon megyünk keresztül, de össze kell tartanunk

– vélekedett a holland Mathijs De Ligt. A másik keddi meccsen a PSG Kylian Mbappé duplájával 2-1-re győzött a Real Sociedad otthonában, és kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe a BL-ben – olvasható az Origón.

Nemcsak továbbjutni akartunk, hanem nyerni is. Világos meccstervünk volt, tudtuk, hogy nem aludhatunk el. Ha ők szerezték volna meg a vezetést, akkor nehéz dolgunk lett volna a szurkolóik előtt. Fontos volt, hogy hamar romba döntsük a reményeiket, és pontosan ezt tettük

fogalmazott a meccs hőse, Mbappé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, keddi visszavágók:

Bayern München (német)–SS Lazio (olasz) 3-0 (2-0)
gólszerzők: Kane (38., 66.), Müller (45.)
Továbbjutott a Bayern, 3-1-es összesítéssel.

Real Sociedad (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 1-2 (0-1)
gólszerzők: Merino (89.), illetve Mbappe (15., 56.)
Továbbjutott a PSG, kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában