La Liga

2024.03.04. 10:09

Átok a spanyolokon, zokogó sérültek a Real és a Barca meccsén is

A katalánok nem tudták kihasználni a Real Madrid botlását, ráadásul az egyik legfontosabb játékosuk is megsérült.

MW

Toni Kroos, a Real Madrid (b) és Frenkie De Jong, az FC Barcelona játékosa a spanyol labdarúgó Király Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. március 2-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Juanjo Martin

A spanyol bajnokság 27. fordulójában a címvédő Barcelona és a Real Madrid is döntetlent játszott, de egyik mérkőzés sem a végeredményről marad emlékezetes. A katalánok a Bilbao otthonában két kulcsjátékosukat vesztették el: Frenkie De Jong és Pedri is megsérült, utóbbi zokogva jött le a pályáról. A Real a Valencia elleni idegenbeli találkozón nem tudott nyerni, ahol a hazaiak guineai játékosa, Mouctar Diakhaby horrorsérülést szenvedett a második félidőben.

A múlt hétvégén a La Liga élén álló Real Madridnak majdnem sikerült visszahoznia kétgólos hátrányból a Valencia elleni bajnoki meccset, de a mérkőzés játékvezetője Jesús Gil Manzano a hosszabbításában belefújt a vendégek győztes góljába, s így Carlo Ancelotti csapatának nem sikerült kiharcolnia a győzelmet – írta meg az Origó. A találkozó 86. percében egy horrorsérülés borzolta a kedélyeket, ami miatt percekig állt a játék.

Diakhaby Isten kezében van

A 2–2-re végződő meccs után pár perccel a Real Madrid játékosai még a meg nem adott góljuk miatt bosszankodtak, addig a Valencia játékosai a Mouctar Diakhaby horrorsérülése utáni sokkon próbálták túltenni magukat. A védő ősszel kisebb sérülés miatt hiányzott néhány meccs erejéig, majd az év elején az Afrika-kupán szerepelt, ahol Guinea válogatottjával a negyeddöntőig jutott. A játékos a visszatérése után a Sevilla, majd a Real Madrid ellen is kezdett a Valencia védelmében.

Utóbbi meccs 86. percében esett rá teljesen vétlenül a madridiak középpályása, Aurélien Tchouaméni. A borzasztó baleset után a játékosnak teljesen természetellenes helyzetben állt a térde, s Diakhaby azonnal üvölteni kezdett – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A pályán lévő játékosok pedig nem tértek magukhoz a látványtól. A Valencia 27 éves védőjét hordágyon vitték le a pályáról, a szurkolók egy része pedig egészen a kórházig kísérte.

Köszönöm a jókívánságokat. Egyelőre nem tudok válaszolni, de rendben vagyok, a családommal együtt. Isten kezében van az irányítás

üzent a sérülése után a Valencia játékosa, akire egy év kihagyás vár.

Pedri zokogva jött le a pályáról

A Barcelona sem tudta kihasználni az ősi ellenfele pontvesztését, hiszen nem tudott nyerni az Athletic Bilbao otthonában. Ráadásul a katalánok a két kulcsjátékosukat is elveszítették: Frenkie de Jong és Pedri is kiesett a középpályáról.

– Pedri és Frenkie sérülése megviselte a csapatot. Az orvos azt mondta, hogy egyikük sem néz ki jól – mondta Xavi, hangsúlyozva, hogy a két középpályás sérülése még rosszabb, mint a két pont elvesztése. De Jong bokasérülés miatt volt kénytelen lejönni a pályáról, a holland középpályás már a szezon elején is hasonló problémával küzdött. A Barca 21 éves sztárja, Pedri szintén elképesztően rosszul járt, a katalán focista egy passz után meghúzódott, majd sírva hagyta el a pályát – olvasható az Origón.

A Napoli elleni, jövő heti, Bajnokok Ligája-visszavágón sem Pedri, sem De Jong nem játszhat, pedig csak a BL menthetné meg a Barcelona idényét.

– Nem játszottunk jól, pedig nagy esélyt kaptunk, megelőzhettük volna a Gironát és közelíthettünk volna a Real Madridhoz – elégedetlenkedett a bilbaói 0–0 után Xavi, aki sárga lapok miatt hiányozni fog a Barcelona következő meccséről. A dobogósok közül egyik csapat sem nyert a legutóbbi fordulóban: a Real Madrid 2–2-es döntetlent játszott a Valencia otthonában, a Girona 1–0-ra kikapott Mallorcán.

A Real 66 ponttal vezet, a Gironának 59, a Barcának 58 pontja van.

La Liga, 27. forduló

Valencia–Real Madrid 2–2 (2-1)
Athletic Bilbao–FC Barcelona 0–0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában