Nemzetközi rendőrkonferencia Budapesten

Nemzetközi rendőrkonferencia kezdődött csütörtökön Budapesten. A német, román, bolgár és magyar rendőri vezetők két napon át tárgyalnak a határokon átnyúló együttműködés fontosabb kérdéseiről.

Bene László, országos rendőrfőkapitány és Hans-Dieter Klosa, Hannover rendőrfőnöke, a Német Rendőrelnökök Munkacsoportjának elnöke nyitotta meg azt a nemzetközi konferenciát, amelynek témája a határokon átnyúló rendőri együttműködés az EU délkeleti irányú bővítése tükrében. Bene László szerint kitűnő a német és magyar rendőri szervek együttműködése.

A Munkacsoport tagjai a fontosabb német nagyvárosok és rendőri hatóságok rendőrelnökei, a Német Szövetségi Rendőrség elnöke, a tartományi rendőr-főkapitányok, valamint a Német Rendőrtiszti Főiskola vezetője. A Német Rendőrelnökök Munkacsoportja rendszeres ülések keretében nemzetközi biztonsági kérdésekkel és nemzetközi rendőri együttműködéssel foglalkozik.

A munkába pénteken bekapcsolódik a megyei rendőr-főkapitányságok mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője is. Ezen kívül előadóként az EU-hoz újonnan csatlakozó országok (Bulgária és Románia) főkapitányait is meghívták a konferenciára.