boon-sportoldal

2010.01.28. 15:24

DVTK szülinapra piros-fehérben

<p>2010. február 6-án a Városház térre, az ingyenes programokra várják az érdeklődőket.&#160;<a class="Video" title="NagyBéla" href="http://video.boon.hu/video/53691/dvtk-100-programsorozat-nagy-bela"></a>&#160;<a class="Video" title="TáborosSándor" href="http://video.boon.hu/video/53692/dvtk-100-programsorozat-taboros-sandor"></a>&#160;<a class="Video" title="OláhFerenc" href="http://video.boon.hu/video/53694/dvtk-100-programsorozat-taboros-sandor"></a></p>

A DVTK 100 programsorozat újabb fejezetéről, a szervezett keretek között működő diósgyőri labdarúgás 100. születésnapjáról, a 2010. február 6-i jeles napról kívánták tájékoztatni a médián keresztül az itt élőket szerdán a Városházán, Káli Sándor (Miskolc polgármestere), Orosz Lajos (Miskolc alpolgármestere), Nagy Béla (DFC Kft. ügyvezetője), Salamon József és Oláh Ferenc a DVTK Aranycsapatának két legendás játékosa, valamint Táboros Sándor (Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ igazgatója). Közülük az első négy többségében a múlt hét végén megrendezett DVTK 100 jubileumi teremtornáról ejtett szót, illetve invitálták az embereket, hogy jöjjenek el az újabb rendezvényre. Arra amelyről a február 6-i programok egyik főszervezője, Táboros Sándor a sajtótájékoztatón annyit mondott, hogy a Városháztéren felállításra kerülő nagyszínpadon 16 órától 21 óráig lesz műsor, sok meglepetéssel, koncertekkel. Ezek közül kiemelte az Irigy Hónalj Mirigy 20 éves jubileumi turnéjának nyitó koncertjét, valamint a Slamo Band fellépését. Utóbbival kapcsolatban azt is elárulta, hogy az Edda Művek egykori frontemberének, Slamovits Istvánnak az új zenekara ezen a napon lép először a közönség elé.

Érdeklődésünkre Táboros Sándor azt is elárulta, hogy a február 6-i eseményeket ingyenesen lehet majd megtekinteni, és azt is elmondta, hogy a különböző kulturális programok között fél 5 és 6 óra között lesz az a rész, amelyik a DVTK-ról, a fociról szól. Hogy pontosan mikor mi látható majd a Városház téren, arról időtervet nem kapnunk, ugyanis Táboros Sándor elmondása szerint ezt csak néhány nappal a DVTK születésnapja előtt teszik közzé.

Új egyesület

A szerdai városházi rendezvényen Oláh Ferenc, a DVTK egykori játékosa előbb arra kérte a szurkolókat, hogy a 2010. február 6-i szülinapra, a Városház térre piros-fehérbe öltözve jöjjenek, majd arról számolt be a sajtótájékoztatón, hogy Diósgyőr100 néven egyesületet alapítottak. A szervezet egyik célja, hogy összegyűjtse azokat az emléktárgyakat, amelyek Diósgyőr elmúlt 100 évéhez kapcsolódnak, és ezeket egy kiállítás keretében szeretnék bemutatni. Oláh Ferenctől azt is megtudtuk, hogy a tavaly 11 magánszemély (Oláh Ferenc, Salamon József, Veréb György, Tatár György, Teodoru Borisz, Dobó Zoltán, Vitelki Zoltán, Kiser László, Lippai Ákos, Lipusz Norbert, Aczél Zoltán) által létre hozott egyesület elnökének éppen őt választották meg, helyettese Salamon József-, míg az egyesület titkára Vitelki Zoltán lett. Oláh Ferenc érdeklődésükre azt is elmondta, hogy az egyesület tagsága a jövőben tovább gyarapodhat, lesznek majd tiszteletbeli tagok, és pártoló tagok egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!