Nemzetközi drogkonferencia Budapesten – a kábítószer-fogyasztás társadalmi kérdéseiről

Elsősorban a kábítószer fogyasztás társadalmi, szociális kérdéseivel foglalkozik az a nemzetközi kábítószerügyi konferencia, ami csütörtökön délelőtt kezdődött Budapesten. Az ezzel foglalkozó európai tudósokat, kutatókat tömörítő társaság, az “European Society for Social Drug Research” (ESSD) idei éves konferenciáját az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) addiktológiai tanszékének szakcsoportja szervezte.

A kábítószer probléma a hétköznapokban általában orvosi megközelítésben kerül elő a hétköznapokban. A mostani szakmai konferencián azonban a terület európai kutatói a szociális, társadalmi kérdéseket, összefüggéseket vizsgálják – mondta el a Független Hírügynökségnek Demetrovics Zsolt, a konferenciát szervező ELTE Addiktológiai Tanszéki Szakcsoportjának vezetője. A kábítószer-probléma gyakran rejtett marad, a konferencián olyan kutatási módszerekről is szó lesz, melyekkel jobban megismerhetőek a droghasználó szubkultúrák, közösségek működési mechanizmusai.

Az angol nyelvű konferencia gyakorlati haszna, hogy együttműködések, új szakmai kapcsolatok jöhetnek létre, melyek a téma kutatását és a probléma megoldását segíthetik -tette hozzá Demetrovics Zsolt.