Bulvár-celeb

2024.01.07. 12:15

Padlót fog, ha megtudja, mit csinálnak sokan a törölközőjükkel

Remélhetőleg ön nem tartozik közéjük, ugyanis súlyos betegségeket is kaphatnak...

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Andrey_Popov

Egy 2200 lakost megkérdező kutatás szerint tízből egy brit évente csak kétszer - de olyan is van, aki csak egyszer - mossa ki a törölközőjét. A férfiak 5 százaléka ismerte el az évi egy mosást, míg a nőknek csupán 1 százaléka vallotta ezt - derül ki a Life.hu cikkéből. 

A szakértők figyelmeztetnek: a leghosszabb idő egy hét legyen, amíg ugyanazt a darabot használjuk, de a legjobb lenne 3-4 nap után elővenni egy tisztát.

A kutatási adatok azt mutatták, hogy az emberek 67 százaléka akkor dobja a szennyesbe a törölközőjét, ha az már piszkosnak látszik, 61 százaléka akkor, ha büdös, 58 százalék pedig akkor, ha úgy véli, már eleget használta 

- írja a Daily Mail.

Illusztráció: Shutterstock

A tanulmány szerint a válaszadók 11 százalékát egyáltalán nem aggasztják a baktériumok vagy a higiéniai problémák, annak ellenére, hogy a törölközők baktériumok melegágyai lehetnek, ha nem mossák elég gyakran azokat.

A fürdőszobának elméletileg az egyik legtisztább helyiségnek kellene lennie az otthonunkban, a kutatás eredménye azonban egészen mást mutat - vélekednek a felmérés kiértékelői.

A nedves törölközők kedvező környezetet teremtenek a baktériumok és gombák növekedéséhez. Az olyan baktériumok, mint a Staphylococcus aureus bőrfertőzésekhez vezethetnek, míg a gombák, például a Candida élesztőgomba olyan problémákat okozhat, mint a lábgombásodás vagy a gombás fertőzések

- nyilatkozta  Dr. Hamdan Hamed bőrgyógyász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!