Bulvár-celeb

2023.12.29. 05:00

Elképesztő adatok szivárogtak ki: UFO figyelt minket, de titkolták mindenki előtt

Titkos nyomozás indult, miután kiderült, hogy földönkívülit észleltek.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

A titokzatos nyomozás azután indult, hogy a yorkshire-i Whitby közelében lévő RAF Fylingdales egy UFO-t észlelt, amely a Földet vizsgálta, mielőtt titokzatosan eltűnt.

Az egyik brit ballisztikusrakéta korai előrejelző bázis állítólag egy UFO-t követett nyomon, a katonai vezetők pedig értetlenül álltak az „ ismeretlen célpont” előtt. 

Így 1981-ben a nyilvánosság tudta nélkül kutatást rendeltek el az incidens után – írja a Bors.

A RAF Fylingdales a NORAD rakétavédelmi rendszer része. Elsődleges célja, hogy figyelmeztesse a brit és az amerikai kormányt egy közelgő ballisztikus rakétatámadásra, és a hidegháború idején a négyperces figyelmeztető rendszer része volt. David Todd, a RAF csoport kapitánya, a bázis akkori ügyeletes tisztje a The Sun-nak elmondta, nem volt szokatlan, hogy ismeretlen entitások bukkannak fel a RAF Fylingdales-i radaron. Azonban ez az eset más volt:

semmihez sem tudtuk hasonlítani. A radar hosszan követte, a Föld felett lebegett, mintha vizsgált volna minket. Vártuk, hogy leszáll, de csak ide-oda cikázott, körbejárt, majd eltűnt. Aki csak látta, biztos volt benne, hogy ez egy UFO. Kötelességem volt jelenteni a radar készítőinek is, mit rögzítettünk, akik megpróbáltak ésszerű magyarázatot adni, végül ők is azt írták a jelentésbe, hogy ez egy azonosítatlan repülő tárgy volt

– nyilatkozta a lapnak az egykori ügyeletes tiszt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!