Nemzetközi állásbörze harmadszor

Harmadszor rendez nemzetközi állásbörzét a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Budapesten. Az október 11.-i rendezvényen 37 külföldi kiállító vesz részt – mondta el a Független Hírügynökségnek Kovács Géza, a Nemzetközi és Migrációs Főosztály vezetője. A börzén az álláskeresők megismerkedhetnek az uniós munkavállalás feltételeivel és konkrét álláslehetőségek közül válogathatnak.

A szeptember 22.-én indult európai Mobilitási Napok befejezéseként október 11.-én a T-Com székházában rendezik a nemzetközi állásbörzét. A rendezvényre mind a nyelvtudással rendelkező diplomás, mind pedig a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező munkavállalókat várják.

A legtöbb munkaadó Hollandiából és Angliából érkezik, de számos más ország is képviselteti magát. Kovács Géza szerint a börze hasznos tanácsokat ad, hiszen a bizonytalan kiutazás helyett a munkavállaló pontosan tudni fogja mire számítson.

A nemzetközi állásbörzét egyébként az Unió összes tagországában megrendezik, hogy összehozzák a munkanélkülieket a hiányszakmákkal. A tagországokban egyre komolyabb a munkaerőhiány, ugyanakkor a munkanélküliek száma is növekszik, de nem azokban az ágazatokban, ahol szükség lenne az utánpótlásra.