Nemzeti Védelmi Szolgálat alakul

Megalakul a Nemzeti Védelmi Szolgálat, az új szervezet létrehozásával kapcsolatos feladatokat Bolcsik Zoltán rendőr dandártábornok végzi miniszteri biztosként. Közben újabb miniszteri biztost is kineveztek, Bernáth Ildikó a fogyatékosok ügyeivel foglalkozik a következő félévben.

Nemzeti Védelmi Szolgálat jön létre itthon – az új szervezet létrehozásával kapcsolatos feladatok ellátására a belügyminiszter szeptember 1-től Bolcsik Zoltánt – a Nemzeti Nyomozó Iroda korábbi vezetőjét – nevezte ki miniszteri biztossá. Megbízatása a szolgálat leendő főigazgatójának kinevezéséig, de legfeljebb hat hónapig van érvényben. Bolcsik Zoltán feladata a Nemzeti Védelmi Szolgálat létrehozásával kapcsolatos tervezési, döntés-előkészítési feladatok irányítása, koordinálása és ellátása – olvasható a Hivatalos Értesítőben.

A Hivatalos Értesítőben megjelentek szerint Bernáth Ildikó – korábbi fideszes országgyűlési képviselőt – fogyatékosságügyi miniszteri biztossá nevezték ki augusztus 15-től kezdve hat hónapra. Feladatai közé tartozik a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkavállalását támogató új foglalkoztatáspolitikai koncepció kidolgozása. Emellett az esélyegyenlőségük, társadalmi befogadásuk elősegítését szolgáló közép- és hosszú távú stratégia megalkotása, a támogatási rendszer átalakítása, illetve civil és szakmai szervezetekkel a kapcsolattartás.