Sport

2016.10.28. 15:33

IV. Miskolc Autó Ózd Rally - Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5): Megnyílt az esély az ezüstre

Miskolc, Ózd - Valóságos hullámvasúton ül Hadik András és Kertész Krisztián ebben a bajnoki esztendőben. Vagy szenzációsan autóznak és dobogóra állnak, vagy idő előtt befejezik, és ezzel együtt nullázzák a versenyeket. A kiváló és a szerencsétlen futamok egymást váltják.

Miskolc, Ózd - Valóságos hullámvasúton ül Hadik András és Kertész Krisztián ebben a bajnoki esztendőben. Vagy szenzációsan autóznak és dobogóra állnak, vagy idő előtt befejezik, és ezzel együtt nullázzák a versenyeket. A kiváló és a szerencsétlen futamok egymást váltják.

Legutóbb az 50. Mecsek Rallye-t megnyerték abszolútban, ezzel megnyílt előttük az esély, hogy az éves összetettben a második helyen végezzenek. Ehhez azonban a IV. Miskolc Autó Ózd Rallyn is célba kell érniük, méghozzá előkelő helyen.

- Hullámhegyek és hullámvölgyek folyamatosan váltják egymást ebben a bajnokságban. Pécsett nyertünk, ezért nem is akarom folytatni a mondatot. Bízom benne, hogy Ózdon megszakad az egyszer fent, egyszer lent állapot, és a Mecsekben mutatott teljesítményünk lesz ránk jellemző – reménykedett a futamot megelőzően Hadik András. – Pécset az első napon kimondottan gyorsak voltunk, a verseny második felében pedig egyértelműen a taktika került előtérbe. Azokat az ellenfeleket néztük, akik abszolútban a környékünkön voltak, őket szerencsére tudtuk tartani. Nagyszerű érzés volt futamot nyerni, remélem, hogy Ózdon hasonlóan eredményesek leszünk.

A IV. Miskolc Autó Ózd Rally-val kapcsolatban Hadik András megjegyezte: nem lesz túl bonyolult a futam, hiszen ezeket az észak-borsodi szakaszokat jól ismerik már a párosok. Rengeteget versenyeztek már a hegyháti pályákon, Sáta, Királd és Borsodbóta valóban a sportág klasszikusai közé tartozik.

- Nagy probléma lenne, ha borsodi ralisként ezeket a részeket nem ismerném – tette hozzá Hadik András. – Ennek ellenére minden futam tartogathat újdonságot, ebben az esetben elsősorban az időjárás viccelhet meg mindenkit. Október végén már bármi előfordulhat. Az is, hogy száraz, napsütéses időben autózunk, de ennek az ellenkezője is. A késő délutáni, esti gyorsok eleve tartogathatnak veszélyt magunkban, de természetesen igyekszünk az előttünk álló feladatot a lehető legjobban megoldani. Rudabánya környékén egyébként régen mentünk már, főleg ebben az irányban, ezért némi újdonság azért vár ránk a szezonzárón. Ez egyáltalán nem kritika, hiszen a rendezőknek behatároltak a lehetőségei, összességében ezúttal jó programot állítottak össze. A nyolc futamos bajnoksággal egyébként nincs semmi problémám, bár én a hosszabb viadalokat szeretem. Talán jobb lenne hat versenyhétvége, de több gyorsasági kilométerrel. Az sem lenne baj, ha minden napot külön pontoznának a jövőben, ezzel ugyanis lenne értelme a Szuperrallynak is. Persze, ez csak az én véleményen, ezekről a kérdésekről a vezetőknek kell dönteni.

ÉM-ME


Ózd - Az ORB szezonzáróján az abszolút dobogós helyezések találnak majd gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!