Friss hírek

2006.12.16. 11:57

Fidesz: az egészségügyi reform működésképtelenné teheti a fővárosi kórházakat

<p>Ingatlanspekuláció és a kormány cinizmusa áll a fővárosi aktív kórházi ágyak 30 százalékos csökkentése mögött - jelentette ki Pesti Imre fővárosi képviselő, az országgyűlés egészségügyi bizottságának tagja azon a tiltakozó demonstráción, amelyet szombaton tartott a Fidesz a budapesti Péterfy Sándor utcai kórház előtt.</p>

Az új kórháztörvény gyakorlatilag lefejezi a magyar egészségügyet - mondta Pesti Imre. A fideszes politikus hozzátette: a kormány cinizmusát mutatja, hogy arra hivatkozva tervez leépítést, miszerint a fővárosban a legmagasabb az 1000 főre jutó aktív kórházi ágyak száma. Pesti Imre szerint azonban a kormány nem számol az agglomerációval és az itt működő országos intézményekkel. Mint mondta: most össze kell fogni betegnek és orvosnak, fővárosnak és vidéknek. Minden demokratikus eszközzel tiltakozni kell a megvalósíthatatlan törvényjavaslat ellen - jelentette ki a politikus.

Az ellenzéki tiltakozás sikerének tekinti Fónagy János fideszes országgyűlési képviselő, hogy az általuk javasolt nyolc fővárosi kórházból öt visszakerült a kiemeltek listájára.

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnökének kabinetfőnöke kijelentette: nem szabad megengedni az üzleti szemlélet betolakodását az egészségügybe. Hozzátette: az üzleti szellem és a szolidaritás nem fér meg egymás mellett, és utóbbi nélkül nem létezhet nemzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!