Nemzeti segélyvonal: majdnem 120 ezren hívták már

Összesen több mint 118 ezren hívták fel péntek reggelig az 1752-es nemzeti segélyvonalat, hogy hívásonként 250 forinttal segítsék az árvízkárosultakat.

A 250 forintos emelt díjas hívásokkal eddig már több mint 29 millió forint gyűlt össze, amely a Nemzeti Segélyvonal mögött álló öt legnagyobb karitatív szervezeten keresztül jut el a rászorultakhoz; e szervezetek várhatóan már a jövő héten célba juttatják a pénzadományokat.


A 1752 hívásával összegyűlő pénzadományok gyors átadását az teszi lehetővé, hogy a Nemzeti Segélyvonal a hívások összegének megfelelő gyorshitelt kap az OTP Banktól, amely megelőlegezi a telefonszolgáltatóktól a segélyvonalhoz csak hetek múlva beérkező emelt díjas hívások összegét. A www.nsv.hu honlap főoldalán működő gyűjtőszámlálón egyébként pillanatról pillanatra követhető, hogy éppen mennyi emelt díjas hívás érkezett a Nemzeti Segélyvonalra.

Az elmúlt napok időjárása miatt bajbajutottak számára a három hazai mobilszolgáltató is közös adománygyűjtésbe kezdett. Szerda dél óta a 1749-es telefonszámra várják a hívásokat vagy a rövid szöveges üzeneteket; minden hívás vagy “ÁRVÍZ” kezdetű SMS 200 forintba kerül. A pénzt a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak.
– Független Hírügynökség –