Nemzeti Minimum projekt – pró és kontra

Akt.:
Miskolc – A civilek által kezdeményezett Nemzeti Minimum Programot az Országgyűlés fideszes többségű népjóléti bizottsága hétfőn elutasította. A javaslat arról szólt, hogy a kormány dolgozza ki a részletszabályait és költségvetési tervezetét annak, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek számára az év minden napján, tehát az iskolai szünetekben is biztosítani tudja a napi egyszeri meleg étkezést.

A javaslat elutasítása után több ellenzéki párt is számon kérte Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselőt, aki korábban aláírásával támogatta a javaslatot.

Az MSZP miskolci szervezetének közleménye szerint a kormánypárti országgyűlési képviselő részt vett a Nemzeti minimum – koncert a gyermekéhezés felszámolásáért című rendezvényen, aláírásával támogatta is a határozattervezetet, „majd csendben elnézte, hogy párttársai lehetetlenné tegyék az indítvány tárgyalását”.

A Jobbik is közleményben kérdezte Csöbör Katalint: „Egy olyan városban, ahol a lakók 65 százaléka él a létminimumon, megdöbbentőnek tartjuk, hogy sajtóhírek szerint a KDNP-s Harrach Péter tévedésnek nevezte Csöbör Katalin miskolci képviselő támogató aláírását. Arra kérjük Csöbör Katalint, tegye egyértelművé, valóban tévedésből támogatta-e a gyermekéhezés felszámolását…?”

Csöbör Katalin közleményben reagált: „…A Nemzeti Minimum projekt szigorúan civilek kezdeményezéseként indult, és mint ilyen támogatható volt. Az ellenzéki pártok azonban egyre inkább kisajátítják, és saját politikai céljaik elérésére használják, ezzel már természetesen nem tudok egyetérteni”.

ÉM-NSZR


Csöbör Katalin: “A kormány alapvető célkitűzése, hogy Magyarországon egyetlen gyermek se éhezzen”

Miskolc – Jelenleg mintegy 330 ezer gyermek számára ingyenes, 209 ezer számára pedig kedvezményes az étkezés a bölcsődékben és az óvodákban. Bölcsődébe járó gyermekek 34 százaléka után egyáltalán nem, vagy 50 százalékos kedvezményes összeget kell fizetni, az óvodásoknál 44 százalék, az általános iskolásoknál pedig 58 százalék ez az arány. A kormány feltett szándéka, hogy 2016-tól az óvodában és a bölcsődében is a gyermekek 90%-a ingyenesen étkezzen.

MSZP: Hogyan mer belenézni Csöbör Katalin a miskolci gyerekek szemébe?

Miskolc – „Nagyon szép és nemes munkát vállaltál fel, minden tiszteletem a Tiéd, kedves Katalin!” Így reagált egy hozzászóló Csöbör Katalin miskolci fideszes országgyűlési képviselő szeptember 26-i facebookos bejegyzésére.

Jobbik: Csöbör Katalin tévedésből támogatta a gyermekéhezés felszámolását?

Miskolc – A miskolci Jobbik elképedve áll azelőtt, hogy a Fidesz-KDNP nem támogatta a gyermekéhezés felszámolását célzó határozati javaslatot az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának ülésén, noha a kezdeményezést korábban Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is aláírta.
hirdetés


hirdet�s