Nemzeti konzultáció – MSZP: ez közpénzből folytatott kormánypropaganda

    Budapest, 2012. május 30., szerda (MTI) – Az MSZP szerint a nemzeti konzultáció lényegében egy közpénzből folytatott kormánypropaganda és sajnálatos, hogy Orbán Viktor még mindig nem tudja, hogy mit kellene tennie – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Józsa István.

 

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: “fügefalevél-kérdőívekkel szórja tele az országot Orbán Viktor közpénzekből, hátha úgy látja valaki, hogy nem meztelen a király”. Józsa István szerint a kormány elhibázott gazdaságpolitikája az ország lesüllyedéséhez vezet és ha a miniszterelnök még mindig nem tudja, hogy mit kellene tennie, akkor mondjon le, vagy legalább Matolcsy György gazdasági minisztert menessze.

A negyedik nemzeti konzultáció kérdőíveit kedden kezdték el kiküldeni. Összesen 8,2 millió embernek postáznak kérdőívet, legkésőbb június 24-ig, a konzultáció költsége pedig személyenként 105 forint. Az állampolgárok augusztus 20-ig küldhetik vissza a tizenhat, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó kérdőíveket.