Nemzeti könyvtárhasználati versenyt tartottak

Nemzetközi könyvtárhasználati versenyt tartottak
Nemzetközi könyvtárhasználati versenyt tartottak
Nyíregyháza – A nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium adott otthont a nemzeti versenynek, melyen hatvani, budapesti, felvidéki és nyíregyházi középiskolások vettek részt.  video

Immár harmadik alkalommal rendeztek szombaton nemzetközi könyvtárhasználati versenyt a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Az oktatási intézmény a határainkon túli magyar tannyelvű középiskolák tanulóinak, valamint a könytári modult tanuló hazai diákoknak hirdette meg ezt a megmérettetést „A magyar kultúra értékei a Kárpát-medencében” címmel.

Mint Zsoldos Jánosné könyvtáros szaktanácsadó, s egyben versenyszervező szerkesztőségünknek elmondta, érkeztek versenyzők Kassáról, Beregszászról, Budapestről, Hatvanból, Egerből, Debrecenből, s természetesen voltak nyíregyházi résztvevői is a könyvtárhasználati vetélkedőnek, amelynek az idén  Sütő András és Ady Endre munkássága volt a témája.

Három feladat várt a középiskolai tanulókra: kézikönyvtár használata, egy megtalált könyv bemutatása, egy cikk ismertetése. Az érdekes versenyen végül a következő eredmény született: az első helyen végzett Polgár Alexandra (Budapest), a második lett Csörgő Edina (Kassa) és Rábai Valéria (Nyíregyháza, Krúdy Gyula Gimnázium), míg a harmadik helyet Felföldi Rita (Eger) és Papp Tímea (Debrecen) szerezte meg.

– M. Magyar László –