Nemzeti Díjat nyert el a Miskolci Egyetem modellje

Az elismerést a hétfői sajtótájékoztatón jelentették be
Az elismerést a hétfői sajtótájékoztatón jelentették be - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Az új, tanulást segítő oktatási modell középpontjában a hallgató áll.

Nemzeti Díjat nyert a Miskolci Egyetem minőségfejlesztési oktatási programja. Az elismerést november 5-én, a Gellért Hotelben megtartott díjkiosztó ünnepségen vehette át dr. Jakab Nóra oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes.

Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora sajtótájékoztató keretében elmondta: „Minőség–Innováció 2018” címmel hirdetett pályázatot az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság, a European Organization for Quality elnevezésű szervezet nemzeti képviselője. Az évente meghirdetett nemzetközi szintű pályázat az innovációs teljesítmények értékelésére nyújt kiváló lehetőséget, melyben 17 ország között Magyarország is részt vesz. A zsűri döntése alapján az oktatási szférában működő szervezetek kategóriában egyedüliként a Miskolci Egyetem lett Nemzeti Díj-nyertes a „Teljes hallgatói életciklust lefedő tanulástámogatási rendszer a régió szolgálatában” elnevezésű pályázattal.

Dr. Jakab Nóra rektorhelyettes jelezte: az új, tanulást segítő oktatási modell középpontjában a hallgató áll. Az egyetem folyamatosan méri a hallgatói elégedettséget, a hallgatók motivációját és kompetenciáját, valamint a lemorzsolódást. A hallgatók tanulmányi előmenetelét nyomon követő tanulástámogató rendszer lehetővé teszi a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatását, valamint a tehetséggondozást, a szakmai fejlődést is. A cél, hogy minél kevesebben hagyják itt az egyetemet, de emellett az is fontos, hogy a hallgatók motiváltak, leendő szakmájuk iránt elkötelezettek legyenek.
Ez az új modell áttörést jelent a korábbi tanítás alapú oktatási módszerről a probléma és a tanulási eredmény alapúra.

ÉM-HE