Nemzetek Ligája – A negyedik kalapból várhatja az Eb-selejtező sorsolását a magyar válogatott

A győztes magyar válogatott játékosai köszöntik a szurkolókat a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában játszott Magyarország - Finnország mérkőzés végén a budapesti Groupama Arénában 2018. november 18-án. Magyarország 2-0-ra győzött.
A győztes magyar válogatott játékosai köszöntik a szurkolókat a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában játszott Magyarország - Finnország mérkőzés végén a budapesti Groupama Arénában 2018. november 18-án. Magyarország 2-0-ra győzött. - © Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest – A magyar labdarúgó-válogatott a C osztály harmadik legjobb csoportmásodikjaként fejezte be az első alkalommal kiírt Nemzetek ligája csoportküzdelmeit, így a negyedik kalapból várhatja az Európa-bajnoki selejtezők jövő vasárnapi dublini sorsolását.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttesét a másodikok összevetésében a bolgár és az izraeli együttes előzte meg, míg a román mögötte maradt.

A nemzeti csapat így megőrizte az esélyét arra, hogy részt vehessen az Eb-helyekért zajló 2020 márciusi rájátszásában, ugyanis a Nemzetek Ligájában négy kontinensbajnoki helyet is meg lehet szerezni.

Alapesetben minden osztályban a csoportgyőztesek 2020 márciusában elődöntő-döntő rendszerben mérkőznek meg az Európa-bajnokság indulási jogáért. Valójában viszont azon csapatok szerepelnek majd a rájátszásokban, amelyek az adott osztályban a legelőkelőbb helyen zártak, de a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradnak a részvételt garantáló első és második helyekről.

Ez azt jelenti, ha van egy olyan csoportgyőztes, amely sikerrel vette a hagyományos Eb-selejtezőt, akkor a csoportmásodikok közül a legjobb kerül a helyére a rájátszásba. Ott a legelőkelőbb helyen rangsorolt válogatott fogadja a legalacsonyabb besorolásút – a második a harmadikat -, s a továbbjutás egy meccsen dől el.

– MTI –


Budapest - A négyes döntőben már biztos résztvevő portugál labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a vendég Lengyelország csapatával a Nemzetek Ligája csoportküzdelmeinek keddi zárónapján. A négyes döntőnek - amelyben Anglia, Hollandia és Svájc szerepel még - éppen Portugália ad otthont: ...

Budapest - Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai átérezték az utolsó két Nemzetek Ligája-mérkőzés fontosságát. Az olasz szakvezető az M1 aktuális csatornának hétfőn arról beszélt, a keret tagjai végig nagyon koncentráltan készültek a csütörtöki Észtország...További hírek a Sport kategóriából