Nemsokára kész a gördeszka-park az Erzsébet téren – a fiatalok is kiveszik részüket a munkából

Végéhez közelítenek az V. kerületi ingyenes, nyilvános gördeszka pálya építési munkálatai. Rogán Antal polgármester hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a 34 millió forintos önkormányzati beruházással szeretnék megszüntetni a konfliktust a parkot használók és a gördeszkások között, úgy, hogy ne csak tiltsanak, hanem lehetőséget is adjanak. A gördeszkások egyébként a pálya tervezésében is részt vettek, hétfőn pedig néhány tucatnyian segítettek a padok graffiti-mentesítésében.

Rogán Antal azt mondta: szeretnék elérni, hogy egymás mellett tudják használni a parkot a kisgyerekesek, nyugdíjasok, és a gördeszkások is, és megszűnjenek a burkolat-rongálással kapcsolatos bejelentések. A körbekerített, 780 négyzetméteres területen több kőből készült elemet is elhelyeztek, hogy a tiltás mellett lehetőséget adjanak a fiataloknak. A polgármester arról is beszélt: vannak olyan 1 méternél magasabb elemek, amelyeket most nem tudtak telepíteni, mert építési engedély kell hozzá, így ezekkel később kiegészül a pálya. A többihez csak tulajdoni hozzájárulást kellett kérni a fővárosi önkormányzattól, mert a park oda tartozik – tette hozzá.

A polgármester elmondta: a beruházást költségét az V. kerület fedezi. Mint mondta, őrizni nem fogják, sokkal inkább arra van szükség, hogy a fiatalok magukénak érezzék és vigyázzanak rá. A gördeszkásokat egyébként már a tervezési folyamatba is bevonták, a munkával pedig az eredeti tér tervezőjét bízták meg. A pálya egy-két hét múlva készül el, már csak apróságok vannak hátra és a füvesítés, a fiatalok pedig a parkbeli padok felújítását vállalták magukra. Rogán Antal úgy tudja: Budapesten nincs több nyilvános, közparkban lévő, ingyenesen elérhető gördeszka-park.