Nemrég még Eto’o ellen küzdött, most NB III-as bajnok lett Kazincbarcikán

Akt.:
Szurkolói tüzeskedés
Szurkolói tüzeskedés - © Fotó: Bujdos Tibor
Kazincbarcika – Biztos, hogy az NB II-ben már nem Koleszár György ül a KBSC kispadján.

A vasárnap délutáni Putnok elleni győztes bajnoki (3-0) után hamar bevonultak a klubházba a barcikai labdarúgók. No nem azért, mintha bármi miatt is szégyenkezniük kellett volna, nem, sőt nagyon is boldogok lehettek, hiszen sikerüknek köszönhetően eldőlt, hogy három körrel a bajnoki zárás előtt feljutottak az NB II-be.

Azt látni kell, hogy a jelenlegi NB II egy kőkemény bajnokság, és jövőre is az lesz.” Koleszár György, a KBSC szezon végén leköszönő szakmai igazgatója

A találkozót a helyszínen megtekintő mintegy 1000 néző egy része nem indult haza, hanem a lelátón megvárták, amíg a futballisták visszatérnek a gyepre, csak immár egy olyan pólóban, amelyen egy-egy betű található, és a „Bajnokcsapat KBSC 2017!” felirat rajzolódik ki. Volt füstbomba, egyéb pirotechnikai elem, pezsgőlocsolás, ölelkezés, majd közös vacsora.

Dupla költségvetés

Gulyás Tibor, a KBSC FC Kft. ügyvezetője így nyilatkozott lapunknak:

– Nyilván örülünk annak, hogy hamarabb beérett a munka, az a hároméves program, amit elterveztünk. Szeretném megköszönni támogatóinknak az eddigi segítséget, bízunk abban, hogy a helyi önkormányzat továbbra is mellettünk áll majd, hiszen a másodosztályban körülbelül dupla költségvetésre lesz szükségünk. Szeretnénk összerakni egy olyan hátteret, személyi összetételben is, ami garantálni fogja az NB II-ben való stabil bennmaradást.

kbsc-putnok-focimeccs11-st

Koleszár György, a KBSC szakmai igazgatója, aki a szezonban a kispadról vezényelte az együttest, az alábbiakat tartotta fontosnak megjegyezni:

– Évek óta szeretett volna a csapat, a klub visszakerülni az NB II-be, eddig nem sikerült, most igen. Amikor annak idején itt dolgoztam, a másodosztályban ötödik volt a társaság, az utána történteket azonban nem tisztem megítélni. Ennek a városnak helye van a másodosztályban, de azt látni kell, hogy a jelenlegi NB II egy kőkemény bajnokság, és jövőre is az lesz. Az biztos, hogy az új szezonban már nem lehetek majd a csapat edzője, ugyanis a második vonalban pro-licences trénert kell foglalkoztatni, hogy ez a személy ki lesz, a klubvezetés eldönti.

Mindegyik nehéz

Farkas János, a barcikaiak gólkirályjelöltje is boldog volt, érthetően:

– Közösen kitűztünk egy célt erre a szezonra, amit ma el tudtunk érni. Nekem is volt egy saját tervem, mégpedig az, hogy ha lehet, akkor lőjek 25 gólt, ez összejött a többieknek is köszönhetően, hiszen már 27 találatnál járok. Jó lenne megszerezni a gólkirályi címet, egyelőre egy gólnyira van tőlem a rákosmentés Kokenszky Norbert, a hátralévő összecsapásokon azon leszek, hogy ez meglegyen, illetve sikerüljön az 50 KBSC-mezben szerzett gól, amihez még kétszer kell a kapuba találni. A nyomás lekerült már rólunk, a még hátralévő meccseken felszabadultan kell játszanunk, azt sajnálom, hogy a következő bajnokit sárga lapok miatt kihagyom.

kbsc-putnok-focimeccs05-st

Bene Attila, a KBSC csatára ekképpen fogalmazott:

– Minden bajnokság nehéz, ezt sem volt könnyű megnyerni, de a csapat remekül teljesített, és azt hiszem, megérdemelten került hozzánk az aranyérem. A szakmai vezetés mindent megtett azért, hogy mindez sikerüljön, tényleg, mi csak köszönhetünk nekik és a városnak is a támogatást. Három éven belül terveztük a feljutást, de szerencsére már az első után összehoztuk. Egy kicsit nehezen indultunk be, pár mérkőzés nem úgy sikerült, ahogyan vártuk, de aztán egyre jobb lett az egység, s ez az, ami a bajnoki cím egyik kulcsa volt.

kbsc-putnok-focimeccs13-st

Faggyas Milán, a kék-sárgák egyik támadója – akinek 49 NB I-es mérkőzés van a lábában – ezen szavakat mondta a folyosón:

– Rövidesen véget ér a második évem a KBSC-nél, úgy gondolom, hogy egy nagyon jó, kiegyensúlyozott szezon van mögöttünk, bár még nincs vége. Két döntetlent leszámítva az összes többi mérkőzést megnyertük hazai pályán, más számára talán nyomasztó saját közönség előtt teljesíteni, nekünk nem volt az. Örülök, hogy részese lehetek ennek a feljutásnak, azt nem tagadom, egy kicsit hiányzik az NB I, a légkör, ha erre gondolok, beugrik még a Honvéddal való Európa Liga-szereplés is, hogy focizhattam az Anzsi Mahacskala, Eto’o, Zsirkov és Traoré ellen, de sajnos hoztam a pályafutásomban egy-két rossz döntést.

Molnár István


Már tavaly nyáron látta

Kálmán Vilmos a barcikai futball legendája, aki a legtöbb mérkőzést játszotta a helyi csapat mezében, és edzőként a legtöbb meccsen dirigálta az aktuális észak-borsodi gárdát.

kbsc-putnok-focimeccs09-st

– Büszke vagyok a csapatra, gratulálok a srácoknak – mondta a 65 esztendős szakvezető, aki jelenleg az U17-es gárdánál tevékenykedik. – Kazincbarcikának nagy futballmúltja van, sok tehetség kinevelődött itt a magyar labdarúgás számára, ezért is állítom: ennek a klubnak helye van a második vonalban. A siker titka? Szerintem az volt, hogy jól összerakták a keretet a vezetők, a szakemberek, jól nyúltak bizonyos emberekhez az igazolásoknál. Már tavaly nyáron, az első felkészülési mérkőzésen láttam, hogy ez a csapat komoly szerepet fog játszani az NB III-ban, nem az elfogultság miatt, de szerintem a csoport legjobb csapata nyerte meg az aranyérmet.

hirdetés


hirdet�s