Nemi erőszak történt egy gyermekotthonban – Délmagyarország

Nemi erőszak történt egy gyermekotthonban – Délmagyarország
Szeged (MTI) – Egy tizenkét éves kislányt erőszakolt meg egy idősebb, gyermekotthonbeli társa Szentesen; a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték, a rendőrség az ügyet vádemelési javaslattal továbbította a fiatalkorúak ügyészének – írta kedden a Délmagyarország.

A Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon igazgatója a lapnak elmondta, hogy több mint hatvan gyermek lakik az intézményben, s amikor tudomásukra jutott a nemi erőszak, rendőrséghez fordultak.
    Az otthonban “ideiglenes hatállyal elhelyezett, átmeneti és tartós nevelésbe vett ép értelmű és enyhén értelmi fogyatékos gyermekek, illetve utógondozói ellátásában részesülő fiatal felnőttek vannak” – írta a lap.
Információik szerint három ott lakó fiatal egy közös játék után csalta el az értelmi sérült lányt, s egyikük erőszakoskodott vele, míg a másik kettő lefogta.
    A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Szenti Szabolcs a lapnak elmondta, hogy a nyomozás adatai szerint a bűncselekmény március 24-én történt. Az eljárás múlt pénteken fejeződött be, az iratokat vádemelési javaslattal továbbították a fiatalkorúak ügyészének.