Német túszok kivégézésével fenyeget egy iraki iszlamista szervezet

Egy iraki iszlamista csoport két német túsz kivégzésével fenyegetett szombaton, ha Németország nem vonja ki katonáit Afganisztánból. Az internetre feltett videoüzenetben tíz napot adtak a német kormánynak követelésük teljesítésére.

A felvételen egy hatvan év körüli nő és egy húsz év körüli férfi látható, és útleveleiket is bemutatták. Az okmány szerint a nő 1945-ben született Németországban Marianne Hannflore néven. Korábban egy német újság arról számolt be, hogy a nő egy iraki orvoshoz ment férjhez, és több éve él az országban.

A nő a felvételen az arab felirat tanúsága szerint azt kérte Angela Merkel német kancellártól, hogy teljesítse a fegyveresek követelését. “A szemem láttára akarják megölni a fiamat , majd velem is végeznek”, ha nem vonulnak ki a német csapatok Afganisztánból, mondta el a nő.

A német külügyminisztérium közölte, hogy egy speciális csoport tanulmányozza a legújabb információkat. A német külügyminiszter február 12-én erősítette meg, hogy egy héttel korábban eltűnt két német állampolgár Irakban.

Németország háromezer katonával vesz részt az afganisztáni NATO küldetésben. A kormányzat nem reagált azonnal a követelésekre.