Német önkéntesek segítettek a molotov-koktélos támadás roma érintettjeinek – RTL Híradó

Német önkéntesek segítségével újították fel egy Tatárszentgyörgyön megtámadott roma család házát. A Német Labdarúgó Szövetség pedig a szombati barátságos mérkőzés előtt labdákat és mezeket vitt a faluba – számolt be az RTL Híradó.

Új ablakokat, vakolatot kapott a Csorba család háza. A tatárszentgyörgyi cigánysor végén két hete kezdődött a munka, amelyben német önkéntes fiatalok is segítettek. Csorba Csaba, a családfő azt mondta: örül annak, hogy vannak olyan emberek, akik figyelnek arra, mik történnek a kis falvakban.

Csorba Csaba fiát és unokáját tavaly február 23-án lőtték agyon sörétes puskával, miközben menekültek a molotov-koktéllal felgyújtott házukból. A nyomozás szerint a gyilkosság annak a támadássorozatnak a része volt, amelyet az a négy férfi követhetett el, akiket tavaly augusztus közepén – két újabb gyilkosság után – egy debreceni szórakozóhelyen fogtak el.

Ifjabb Csorbáék leégett házába senki nem akart beköltözni, ezért újították fel a szülők szomszédos házát.

A Német Labdarúgó Szövetség delegációjának a szombati barátságos magyar-német meccs előtt arra is jutott ideje, hogy labdákat, mezeket vigyenek a tatárszentgyörgyi fiataloknak.

Hermann Korfmacher, a szövetség alelnöke elmondta: nem ez az egyetlen kezdeményezésük. Világszerte, Mexikótól Kelet-Európáig segítenek gyermekotthonokat és árvaházakat. A futball VB idején Dél-Afrikában is fel fogják keresni a szegénynegyedeket, hogy segíthessenek.

Címkék: