Nemcsak pálinkában, fegyverben is utazott a miskolci főzdés

Akt.:
Nemcsak pálinkában, fegyverben is utazott a főzdés
Nemcsak pálinkában, fegyverben is utazott a főzdés - © Fotó: NAV
Miskolc – Engedély nélkül tartott lőfegyvert találtak egy illegális szeszfőzdében Miskolcon.

Az egyik külvárosi házban éppen pálinkát főzött a tulajdonos, amikor megérkeztek a pénzügyőrök. A NAV-osok ellenőrzéskor észrevették, hogy az egyik szobában egy házilag átalakított lőfegyver van elrejtve. A férfi ellen jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt kezdeményeztek büntetőeljárást, a házban megtalált fegyver miatt pedig feljelentést tettek a rendőrségen.

lepárló

Fülesre mentek a pénzügyőrök

A Nemzeti Nyomozó Iroda jelzésére mentek ki a házhoz a pénzügyőrök. Összesen 50 liter pálkinkát találtak a mellékhelyiségben házilag összebarkácsolt lepárló berendezés mellett. Ezeket, valamint a főzéshez használt házilag összebarkácsolt lepárlót is lefoglalták a pénzügyőrök. További illegálisan főzött pálinkát kerestek a pénzügyőrök a házban, amikor ráleltek a lőfegyverre és két lőszerre. Kiderült, hogy a megtalált fegyver nincs nyilvántartásba véve. Ezt követően a pénzügyőrök a férfi autóját is átvizsgálták, ahonnan további 19 lőszer került elő.

lepárló1
Az illegális lepárlót és a szeszes folyadékot a pénzügyőrök lefoglalták és a férfi ellen jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt büntetőfeljelentést tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozóinál.

Szaniszló Bálint