Nemcsak a sikert hozták tető alá a szentimrések

Vidám szentimrések: Cseh Eszter, Nagy Bernadett és Bolgár Melinda
Vidám szentimrések: Cseh Eszter, Nagy Bernadett és Bolgár Melinda
Két krúdys és két szentimrés diák képviselte megyénket a nemzetközi magyar matematikaversenyen. Egyik tanulónk dicséretet kapott – adott hangot örömének Megyesi Mária igazgatónő. Így élünk mi [.pdf – 28KB]

Kiváló döntésnek bizonyult, hogy iskolánk csatlakozott a Kelet-Magyarország Sajtó és Tanulás programjához. Sok-sok diákunk indult tollforgató SÉTÁ-ra a megyei napilappal az újságírás és fotózás erdejében. A tanulók nagyszerűen kihasználták a publikálás lehetőségét arra, hogy a KM hasábjain megismertessék az olvasókkal a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium hitéletét, szellemiségét, tanítási és nevelési irányelveit – adott hangot örömének Megyesi Mária igazgatónő.

Az oktatási intézmény első embere hozzátette: a tények azt mutatják, a szentimrések nemcsak az újságírásban jeleskednek, négy tantárgyból 12 diák került országos döntőbe! – A területi fordulók mezőnyeiben iskolánk tanulólétszámát messze meghaladó arányban szerepelnek szentimrések. Öt tantárgyból több versenyen is a területi döntőbe jutottak diákjaink, négy tárgyból (számítástechnika, matematika, történelem, kémia) az országos megmérettetést is bátran vállalták!

A számok és bitek világa

A Nemes Tihamér informatikaversenyen, amelyet kis OKTV-nek is neveznek két diákunk – Balogh Tamás és Román Tamás – jutott tovább az országos döntőbe. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny területi fordulójában, ahová megyénkből összesen heten jutottak be, Bodnár István dobogós helyen végzett, megelőzve egy Eötvös gyakorlós, két zrínyis és egy bessenyeis tanulót. A megyei Széchenyi számítástechnikai versenyen két diákunk aratott fényes sikert.

Az Arany Dániel matematikaverseny területi fordulója után Kovács Gergely „vívhat” az országos döntőben. A Gordiusz matematikaverseny megyei fordulójában két végzősünknek gratulálhattunk. A nemzetközi magyar matematikaversenyen megyénket két krúdys és két szentimrés diák képviselte, egyik tanulónk dicséretet kapott! – tette hozzá az igazgatónő.

Elkészült a látványterv

Idén szeptembertõl általános iskolai oktatással bõvül a Szent Imre iskola képzési palettája. 2008 õszén egy kreatív tetõtér-beépítésnek köszönhetõen – már egy új épületegységben koptathatják a padot az ifjoncok. A szárny látványterve elkészült, a munkálatok még idén elkezdõdnek.