Nemcsak a férfiaké a világ

Bordaszíj
Bordaszíj

– A legtöbben úgy képzelik, hogy a nagymotorokon csak férfiak ülnek, és a nők csupán a hátsó ülésen kaphatnak helyet, pedig a hölgyek is nagyszerűen megbirkóznak a közel kétszáz kilogrammos, két keréken gördülő acélsárkányokkal. Ennek ékes példája a nyíregyháziCsákné Markó Katalin, aki egy 650 köbcentiméteres cruiser nyergében rója a hazai utakat.
– A motorozás iránti vágyakozás már elég régen megmutatkozott rajtam, ugyanis az érettségi után a ballagásomra egy motorkerékpárt kértem, de a szüleim biztonságosabbnak látták, ha inkább utazást kapok ajándékba és az után is folyamatosan próbáltak lebeszélni a motorozásról.

Bár én szerettem volna elmerülni a kétkerekűek világában, de az élet közbe szólt. Férjhez mentem, majd jöttek a gyerekek és háttérbe szorult az álom.

Mígnem, talán nem véletlenül felkérést kaptam egy motoros üzlet tervezésére és így elkezdtem nézegetni a motorokat. Révész Dezsőnek, Nyírtét polgármesterének, aki mellesleg maga is lelkes motoros, szintén nagy szerepe van abban, hogy így lassan, 25 év után valóra válthattam az álmomat.

A 2005. évi nyírtéti motoros találkozón ott álltam a sok csillogó vasparipa mellett, és megszületett a gondolat, kell egy motor. A nézelődés keresgélésbe csapott át, s az igényeket figyelembe véve esett barátaim segítségével választásom a SuzukiLS650 Savage-re.

Viszonylag kicsi, alacsony, de kellőképpen rugalmas is, és nagyon kezes. Tavaly tavasszal vásároltam meg, és egy kisebb pihenő következett, ugyanis jogosítványom még nem volt, de alig két hónap múlva már papírral a zsebemben motoroztam. Nagyon örülök, hogy rátaláltam a Suzukira, s szeretnék még sok ezer gondtalan kilométert megtenni vele – tette hozzá mosolyogva Katalin.

– Kiss Takács Béla –