Nem volt nála a buszra érvényes bérlet, így inkább hőbörgött

Leköpte és rángatta a buszsofőrt, majd a járművet is megrugdosta a 34 éves férfi - illusztráció
Leköpte és rángatta a buszsofőrt, majd a járművet is megrugdosta a 34 éves férfi - illusztráció
Miskolc, Felsőzsolca – Leköpte és rángatta a buszsofőrt, majd a járművet is megrugdosta.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség közfelada­tot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 34 éves férfivel szemben.

Kiemelt védelem jár neki

A vádlott férfi ittas állapotban tavaly áprilisában Felsőzsolcán szállt fel a menetrend szerinti buszra. A sofőrnek egy Miskolc város területére jogosító bérletet mutatott fel. A járművezető közölte vele, hogy ez itt nem érvényes és váltson menetjegyet vagy szálljon le a buszról. A vádlott ekkor a fülke ablakán keresztül leköpte a sofőrt, majd benyúlt és karjánál fogva rángatni kezdte. A sértett közölte, hogy értesíti a rendőrséget, mire a vádlott leszállt a buszról és annak oldalát rugdosni kezdte, majd felkapott egy betondarabot és azzal dobást imitálva fenyegette a sofőrt.

A közforgalmú közlekedési vállalat járművezetője közfeladatot ellátó személynek minősül és mint ilyen, kiemelt büntetőjogi védelmet élvez.

Börtönbe vonulhat

Az ügyészség a korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének hatálya alatt álló férfivel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást és felfüggesztett büntetés végrehajtását indítványozta.

ÉM-SZB