Nem volt halálos baleset az elmúlt napon

220-nál is több közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában, azaz szombat reggeltől a vasárnap kora reggeli órákig. Az Országos Rendőr-főkapitányság összesítése szerint egyetlen karambol sem végződött halállal, 19 baleset azonban súlyos, míg 30 könnyű sérüléssel járt. Ezen felül csaknem 180 olyan karambol történt, amelyben nem esett baja senkinek, csak a járművekben lett kár.

A rendőrség vasárnap reggeli közleményében arra figyelmeztet, napközben ismét várható helyenként havas eső, havazás, északon pedig ónos eső is lehet. Ezért a rossz látási viszonyok, illetve a lefagyott utak miatt mindenkinek lassabban és figyelmesebben kell vezetni.

Az ORFK arra is felhívja a figyelmet, hogy ezen a hétvégén is több útszakaszon zajlanak korlátozással járó közúti munkák, több autópályán is.

A határátkelőkön felkészültek az esetleges nagyobb forgalomra, Záhonynál azonban így is kialakulhat 1 vagy akár 2 órás várakozási idő is mindkét irányban. A rendőrök alternatív útvonalként a reggel hét és este hét óra között nyitva tartó barabási és a reggel nyolctól délután négyig üzemelő lónyai átkelőt ajánlják.