Nem volt becsületes a miskolci becsüs

Nem volt becsületes a miskolci becsüs
Miskolc – Több mint másfél év alatt közel öt millió forinttal károsította meg cégét egy miskolci ékszer becsüs.

A Miskolci Rendőrkapitányság jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt indított eljárást egy miskolci nővel szemben. Az ékszer becsüs egy helyi zálogház alkalmazottjaként dolgozott és a megalapozott gyanú szerint 2008 nyarától úgymond „kettős könyvelést” végzett.

Fiktív, általa kiállított zálogjegyekkel elsikkasztotta a vállalkozás bevételeinek egy részét. Hogy a törvénytelen pénzügyi tranzakcióit leplezni tudja több esetben bizsukat rakott a tasakokba az arany ékszerek helyett.

A Miskolci Rendőrkapitányságon tett gyanúsítottkénti kihallgatásán a becsüs elismerte tettét, amit játékszenvedélyének kielégítésével indokolt – tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Miskolci Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv szerint „aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik sikkasztást követ el. A büntetés a bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a sikkasztást jelentős értékre követik el”. A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs
Iroda