Nem volt a városé a parkoló, csak bérelték

Városiból magánparkoló: az önkormányzat saját magának csinál konkurenciát? Miért adta el a Dayka Gábor utcai parkolót az önkormányzat, és miért csinált saját magának konkurenciát?

Kérdezte lapunktól egyik olvasónk, utalva arra, hogy az eladott terület eddig városi parkoló volt, míg jelenleg magánparkolóként üzemel.
– Nem az önkormányzat, hanem a megyei munkaügyi hivatal tulajdonában volt az említett terület – mondta Stefán Csaba, a Régió Park Miksolc Kft. ügyvezető igazgatója. Cége csupán bérelte a hivataltól a mintegy 1000 négyzetméteres parkolót, évi 15, millió forintért. A tulajdonos azonban visszaadta a MagyarÁllamkincstárnak a helyet, mivel nem volt rá szüksége, így a kincstár meghirdette az ingatlant.

Magántulajdonban


Az igazgatótól megtudtuk azt is, hogy a városnak nem voltak tervei a területtel, és a horribilis árat – körülbelül 50 millió forintot – sem tudta volna kifizetni. Így magántulajdonba került az ingatlan.
A Régió Park Kft. szerette volna tovább bérelni a területet, de az új tulaj nem tárgyalt a céggel – tudtuk meg. Azt azonban hangsúlyozta Stefán Csaba: nem a város csinált konkurenciát saját magának, hiszen nem az önkormányzaté volt a terület.