Nem viccelt a bliccelő, lefejelte az ellenőrt Miskolcon

Miskolc – Miskolcon megtámadtak egy szolgálatban lévő jegyellenőrt. A büntetőeljárás során jogi jelentőséggel bír, ha az elkövető közfeladatot ellátó személyt bántalmaz.

AMiskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette miatt indított eljárást egy miskolci férfival szemben. Az adatok szerint szeptember 28-án dél magasságában egy férfi miután nem adta át az utazásra jogosító menetjegyét el akart menni, előtte azonban bántalmazta az ellenőrt. A 47 éves miskolci férfival szemben a Miskolci Rendőrkapitányság indított eljárást, a gyanúsított szabadlábon védekezhet. 

A jegyellenőr az incidens kapcsán, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett el.

Információs háttér

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

– B.-A.-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –