Nem veszi át kitüntetését a bodajki polgármester – hivatali visszaélés miatt indult vizsgálat ellene

Nem veszi át október 23-ai kitüntetését Bodajk polgármestere. Etikai okból döntött így, mivel a veszprémi rendőrkapitányság hivatali visszaélés ügyében indított vizsgálatot ellene. Egy helyi lakos tett feljelentést ellene azzal, hogy 2006-ban a polgármester az általa kiutalt 20 ezer forintos gyorssegélyből 13 ezret visszakért.

Oszlánszki Zsolt polgármesternek úgy jutott tudomására az ellene folyó vizsgálat, hogy kihallgatásra kapott idézést a veszprémi rendőrkapitányságtól. November 4-én hivatali visszaélés ügyében gyanúsítottként kell megjelennie. Ugyanazon a napon, múlt héten csütörtökön érkezett értesítés számára a Köz Szolgálatáért Érdemjel átvételére. Ezután levélben tájékoztatta az önkormányzati minisztert és a helyi képviselőtestület tagjait arról, hogy nem veszi át a kitüntetést.

Néhány kollégáját már kihallgatták és az elmondásuk alapján úgy tudja: egy helyi lakos azzal vádolja, hogy a 2006-ban számára megállapított kétszer tízezer forintos gyorssegélyből 13 ezer forintot visszakért. A lelkiismerete tiszta, de addig nem veheti át a kitüntetést, amíg a rendőrségi ügy nem tisztázódott – mondta a Független Hírügynökségnek Oszlánszki Zsolt.

A gyorssegély éves kerete néhány százezer forint a nemrég várossá vált Fejér megyei településen. Ebből a polgármester alkalmanként legfeljebb húszezer forintot ítélhet oda. A segélyt a pénztárban fizetik ki. A történtek hatására a polgármester indítványozza, hogy szüntessék meg a gyorssegély intézményét.

A veszprémi rendőrkapitányság egyelőre nem nyilatkozik az ügyben.