Nem védett a plédszéf, elvitték az értékeket a kövesdi strandon

Nem elegendő letakarni az értékeinket...
Nem elegendő letakarni az értékeinket... - © Fotó: BAZMRFK
Mezőkövesd – A pléddel, törülközővel letakart iratok, pénz, telefonok nincsenek biztonságban.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy szlovák férfival szemben folytattak le, aki a helyi strandon lopott.

Lopás gyanújával

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 44 éves szlovák állampolgárságú férfival szemben. A gyanúsított 2018. augusztus 23-án 14 óra körül a mezőkövesdi strandfürdő területén őrizetlenül hagyott értékeket – készpénzt, iratokat, ruhaneműket, papírzsebkendőt – tulajdonított el egy szintén szlovák állampolgárságú sértettől. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Közös feladat

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az eset kapcsán, és az úgynevezett négy évszakos strandfürdők vonatkozásában felhívja a figyelmet, hogy az értékek megóvása közös feladatunk, így a strandolók fokozott figyelemmel védjék tulajdonaikat. A pléddel, törülközővel letakart iratok, pénz, telefonok nincsenek biztonságban; a plédszéf nem elég! Használják az értékmegőrzőket.

ÉM


Illusztráció
Miskolc - A belvárosban éjjel esett neki a nőnek és erőszakkal elvette az értékeit. A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta egy 15 éves miskolci fiú letartóztatását. A fiatal az utcán sétáló, éppen telefonáló nőt követte, majd mikor utolérte, hátulról megragadta a karján tartott tásk...

Mezőzombor - Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy mezőzombori férfival és egy fiúval szemben. Mezőzomboron szeptember 29-e és október 10-e között - az akkor még ismeretlen tettesek - három esetben lakásokba és egy mell...