Nem vállalja az osztályozót a Mád

Jövőre is „csak” megye I-es lesz a Mád (kékben)
Jövőre is „csak” megye I-es lesz a Mád (kékben) - © Fotó: Magánarchívum
Mád – A hegyaljaiak nélkül bonyolítják le az NB III-as részvételért zajló osztályozót.

Bár az utolsó fordulót még csak a hétvégén rendezik meg a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2016/2017-es idényében, az már korábban eldőlt, hogy a bajnoki aranyérmet a Mád FC csapata gyűjti be. Az együttes képviselőivel már nem egy alkalommal beszélgettünk lapunkban a jövőről, a tervekről, és elhangzottak azok az okok is, amelyek miatt alaposan át kell(ett) gondolniuk azt a mádiaknak, hogy vállalják-e az osztályozót az NB III-ért.

Nagy teher lenne

A döntést csütörtökön kellett hivatalosan bejelenteniük, amely az alábbi lett:

– Úgy döntöttünk, sajnos, hogy nem indulunk az osztályozón, nem küzdünk meg a feljutásért – közölte Palombi Imre elnök. – Nagyon sajnáljuk, mert ugyan a szívünk azt mondta, hogy csináljuk, menjünk, de végül az ész érvek győztek, jelesül, hogy most, ebben a pillanatban ne tegyük, hiszen ha kivívnánk az NB III-as részvételt, az nagyon nagy terhet róna ránk. Egy ilyen osztályváltásra komolyan rá kell készülni, minden téren. Mindez azt jelenti, hogy a következő bajnokságot is a megyei I. osztályban kezdjük, ahol majd ismét szeretnénk jól szerepelni. Ez a dolog azonban nem vesz el semmit sem az örömünkből, abból, hogy 30 év után sikerült megnyernünk a megyei élvonal küzdelmeit.

A tényekről

Amint az ismert, a háromszor 16, összesen 48 gárdát felvonultató harmadosztály mezőnye az alábbiak szerint tevődik össze: az NB II-es bajnokság három kiesője (18., 19., 20. helyezett), a három csoportban az előző szezonban 2–12. helyen végzett együttesek (33 csapat), a 2016/2017-es bajnokság két legjobb 13. helyezettje, valamint a megyei/Budapesti (BLSZ) első osztályú bajnokság első helyezett gárdái között lejátszott osztályozók győztesei (10 csapat). Az osztályozó sorsolását, a párosítást a jövő héten készítik el, az indulók, a nevezettek számának függvényében – és ezt követően rendezik meg a párharcokat.

ÉM-MI