Nem vagyok nyugodt

Hegyi Erika
Hegyi Erika
Nem nyugtat meg, hogy a rendőrség nem tudja megoldani az agresszív bandák támadásainak problémáját. Sőt – őszinte leszek –, nagyon is aggaszt. Hegyi Erika jegyzete.

Attól sem éreztem magam nagyobb biztonságban, hogy az agressziókutató szakember azt tanácsolta, ha bajba kerülök, vegyem fel a nyúlcipőt, és minél gyorsabban meneküljek. El tudom képzelni, meddig jutnék 5-6 fiatal suhanc elöl. „A vészhelyzetben hívjam a rendőrséget!” megoldás sem tűnik az igazinak, bár kíváncsi lennék, mit szólna a kegyetlen és agresszív banda vezére, amikor bejelentem neki, hogy várjon már egy kicsit a megverésemmel, előbb hívom a rendőrséget.


Tehát nem vagyok nyugodt. Akárhogy is, az én elvárásom az lenne, hogy a rendőrség védjen meg a bűnözőktől. „A nincs elég ember” kifogást gyakran hallani, de a saját szememmel tapasztaltam, hogy van, csak nem a megfelelő helyen. A napokban az egyik árvízsújtotta településre igyekeztünk kocsival, és a bekötőút mentén két miskolci rendőr strázsált. Az volt a feladatuk, hogy parkolási tanácsokat osztogassanak az arra elhaladóknak, nehogy káosz alakuljon ki a gátnál. Jobban örültem volna, ha ez a két rendőr Miskolc belvárosában járőrözik. Mi megoldottuk volna a parkolást, ők meg lefülelhették volna az agresszív bandát.

– Hegyi Erika –

Kapcsolódó cikkek:

  • Miskolci bűnbandák. Egyetlen esély: Futás!
  • Sok egyenruhás hiányzik Miskolcon
  • “Miskolcon terjed az erőszak” 
  • Rablások Miskolcon – 3 hét, 17 eset