Nem vagy egyedül – Rendőr-roma fórum Miskolcon

Akt.:
Nem vagy egyedül – Rendőr-roma fórum Miskolcon
Nem vagy egyedül – Rendőr-roma fórum Miskolcon - © Fotó: police.hu
Miskolc – A kitűzött célok nem változtak, továbbra is a kölcsönös kapcsolattartást és a kommunikáció fontosságát emelték ki annak a rendőr-roma fórumnak a résztvevői, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon tartottak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. június 24-én Rendőr – Roma Egyeztető Fórumot szervezett Miskolcon. A főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport vezetőjeként Kucsinka Tamás r. alezredes, közrendvédelmi és határrendészeti osztályvezető megnyitójában többek között hangsúlyozta, hogy a közösen kialakított célok továbbra sem változtak. A kölcsönös kapcsolattartást támogatják azok a prevenciós célokat szolgáló konferenciák, programok is, amelyeket a rendőrkapitányságok szerveztek ebben az évben. A sorba illeszthető az a főkapitányság által kiírt pályázati lehetőség is, amin keresztül a rendőrkapitányságok támogatást nyerhetnek a baleset- és bűnmegelőzést, illetve a kapcsolattartást támogató programok megvalósításához.

Dudás Péter r. alezredes, a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a nevelés fontosságát hangsúlyozta és többek között kiemelte, hogy a bűnmegelőzés egyik legfontosabb színtere a család. Ugyanerre utalt felszólalásában Rausz Pál r. őrnagy iskolai bűnmegelőzési tanácsadó is.

A fórum résztvevői megismerkedhettek a rendőrség „Nem vagy egyedül” elnevezéssel jelenleg is zajló ösztöndíj programjával, ami évről-évre egyre több roma fiatal számára teszi lehetővé a rendőrré válás lehetőségét.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –