Friss hírek

2009.11.23. 14:29

Áldatlan állapotok a gyõri mûjégpályán

<p>A szülõk és az edzõk saját maguk festenek, szerelik a jégkészítõ gépet és ha kell kijavítják a balesetveszélyessé vált lelátót is a gyõri mûjégpályán. A létesítmény állapota ugyanis annyira leromlott, hogy azonnal fel kellene újítani, amire azonban nincs pénz. Legutóbb, hogy a pályát ne kelljen bezárni, fémhulladék gyûjtést szerveztek és az ebbõl származó bevételt is a mûködtetésre fordították.</p>

A mûjégpályán minden nap telt ház van. Délelõtt óránként váltják egymást az óvodás és iskolás csoportok, késõ délután pedig a felnõtteké és a profi jégkorongozóké a terep.. A jégfelület kicsi, de legalább jó minõségû. Így biztonságos körülmények között tanulhatnak meg korizni.

A pályán mindent a szülõk vagy az edzõk csinálnak. Õk festették ki az öltözõket és a mellékhelyiségeket, de ha kell a jégkészítõ gépet is megszerelik. De a 24 éves kazánnal nem bírnak, pedig gyakran elõfordul, hogy leáll a rendszer. Ilyenkor órákig fûtés és melegvíz sincs a létesítményben, de más problémák is vannak.

"A lelátót és a kiszolgáló helyiségeket mint például a wc - ket és az öltözõket azonnal meg kellene csinálnunk " - mondta a Független Hírügynökségnek Bartalis József utánpótlás edzõ.

Ezen kívül a víz - és gázvezetékeket is minél elõbb ki kellene cserélni. Erre azonban az üzemeltetõnek nem futja. Hiába fogad szezononként körülbelül 70 ezer vendéget a pálya, az önkormányzat évente mindössze 21 millió forinttal támogatja a létesítmény mûködését. Ez pedig a dolgozók bérére és a rezsire is kevés.

A felújítás tervei már elkészültek. Ezek szerint több mint 300 millió forintba kerülne a jégpálya teljes rekonstrukciója, ennyi pénze azonban nincs az üzemeltetõnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!