Nem tudta kifizetni beteg kislánya kórházi számláját, behajtókat küldtek az édesanyára

Akt.:
Nem tudta kifizetni a kórházi számlát, behajtókat küldtek az édesanyára
Nem tudta kifizetni a kórházi számlát, behajtókat küldtek az édesanyára - © Fotó: rtl.hu
Behajtókat küld a kórház egy 3 és fél éves kislány édesanyjára, mert nem tudta kifizetni a lázas gyereke kórházi számláját. A kislánynak ugyanis, aki külföldön született, de magyar állampolgár, nincs TAJ-kártyája. Másfél éve nem kap.

Juhász Szilvia 3 és fél éves kislánya külföldön született, de magyar állampolgár, mégsincs TAJ-kártyája. Másfél éve nem kap. Néhány napja 40 fokos láza volt, ezért édesanyja kórházba vitte. Megvizsgálták, vért és vizeletmintát vettek. Majd benyújtották a számlát: mindez 25 ezer forintba kerül. Most a kórház behajtókat akar küldeni a kislány édesanyjára.

Az RTL Klub Házon kívül című műsorának márciusban több külföldről hazaköltöző magyar is panaszkodott arról, hogy hónapok óta hiába küzdenek a biztosításért. Akkor Lázár János miniszter törvénymódosítást ígért, de azóta sem történt semmi.

Forrás: rtl.hu.


Illusztráció - Tízezrek halnak meg a rossz egészségügy miatt
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Baranyában majdnem egy évbe telik bejutni egy szürkehályog-műtétre, de csípőprotézisre is hónapokat kell várni. Tízezreket menthetnénk meg egy jobb egészségügyi rendszerrel, mégis egyre kevesebbet költünk rá, miközben a háziorvosaink elöregednek, már ahol e...

Illusztráció - Ha lenne normális egészségügyünk, nem halnánk meg ilyenekben
Budapest - Önnek van olyan rokona, ismerőse, aki infarktusban, netán méhnyakrákban halt meg? Egy jól működő egészségügyi rendszerben akár ma is élhetnének, Magyarországon mégis sokkal többen halnak meg elkerülhető betegségekben, mint a hozzánk hasonló fejlettségű országokban. Orosz Évával, az ELTE T...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .