Nem tudni, mi okozta a szentendrei robbanást – intenzív osztályon a sérült

Egy autó járó motorja, a tisztításnál használt ventillátor vagy emberi mulasztás is okozhatta azt a robbanást, amely szerda délelőtt történt az egyik szentendrei benzinkúton. A sérültet a Honvéd Kórház intenzívosztályán kezelik, testének háromnegyede megégett.

Benke Donát, a Szentendrei Tűzoltóság sajtóreferense, a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy még tart a vizsgálat, az elsődleges szakvélemény is csak legkorábban egy hét múlva készülhet el. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérültek meg többen: a 25 köbméteres tartálynak nyitva volt a szellőző ablaka, így a robbanás nem volt lefojtva – tette hozzá. A benzinkút egyébként a baleset idején is üzemelt, tankoltak is a kúton, de ők nem sérültek meg. A szakemberek még nem tudják, hogy mi okozta a balesetet: a takarításnál használt elektromos ventilátor szikrája, egy járó motor vagy esetleg emberi mulasztás.

Szerdán délelőtt az egyik szentendrei benzinkúton robbanás történt egy föld alá süllyesztett, 25 köbméteres benzintartályban, miközben azt egy külsős cég alkalmazottja takarította. A robbanás közben egy több méteres lángcsóva keletkezett, amely a férfi testének háromnegyedét megégette. A sérültet a budapesti Honvéd Kórházba vitték, az intenzív osztályon kezelik. A környező épületekben, és a benzinkút épületében nem keletkeztek károk.