Friss hírek

2008.11.28. 18:04

Milliós kártérítés az elefánttámadás áldozatának Kenyában

<p>Egy kenyai bíróság pénteken 65 millió kenyai shilling (165 millió forint) kártérítést ítélt egy brit nőnek, akit megtámadott és súlyosan megsebesített egy elefánt, még 2000-ben. A nő kétszer is elájult a tanúk padján pénteken, állítása szerint a hátában és lábában érzett fájdalomtól.</p>

A 48 éves Wendy Martin férjével és gyerekeivel nyaralt Kenyában, amikor egy reggel kocogni ment más turisták és egy túravezető társaságában. Egy idő után elfáradt, és visszafordult. Az elefánt ekkor rontott rá. A nő a túravezető utasítására futni kezdett, de megbotlott és elesett. A megvadult kóbor állat kétszer a lábába és hátába mélyesztette agyarait, és egy szakaszon magával is hurcolta.

Az eset után előbb egy helyi klinikára, majd egy nairobi kórházba szállították a súlyosan sebesült nőt. Miután állapota stabilizálódott, Angliába vitték

A nő medenceéje összetört, egyik veséjét eltávolították, és tolószékbe kényszerült a támadás után. A szerencsétlenül járt turista beperelte a kenyai farmot üzemeltető Il Ngwesi céget, egy vadvédelmi szervezetet és a farm egy munkatársát. A bíró száz százalékban felelősnek találta az alpereseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!