Nem törvénykeznek, de ha kell, döntenek

Nem törvénykeznek, de ha kell, döntenek
Borsod-Abaúj-Zemplén – Július 16. és augusztus 19. között a bíróságokon törvénykezési szünet lesz.


A bíróságok az ítélkezési szünet alatt ügyeleti rend alapján működnek. A törvénykezési szünet nem érinti büntető ügyszakban az előállításos ügyeket, a gyorsított eljárásokat, a kényszerintézkedésekkel kapcsolatos nyomozási bírói üléseket és a gyermekkorú tanúk meghallgatását, tehát halasztást nem tűrő ügyeket.

Az úgynevezett polgári ügyekben a határidők számításába a július 15-től augusztus 20-ig terjedő időszak nem számít bele. Azokban az ügyekben azonban, amelyekben a bíróság soron kívül jár el, a határidő számításának általános szabályait kell alkalmazni. Így például a végrehajtási perekben, valamint az ideiglenes intézkedéssel kapcsolatban, az előzetes bizonyítás során.

Csődügyekben nincs haladék

Ugyanígy nem lehet alkalmazni a törvénykezési szünet szabályait számos nemperes eljárásra, így a cégeljárásra, a csőd- és a felszámolási eljárásra, a végelszámolásra, a végrehajtásra, a közigazgatási nemperes eljárásokra.

 

ÉM-SZB0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s