Nem történt súlyosabb rendbontás a Szpari-DVTK meccs alatt

Nyíregyháza – A szombat esti Spartacus-DVTK labdarúgó mérkőzést az erre jogosult bizottság nem minősítette kiemelt kockázatúnak, a rendőrség így a stadion külső biztosítását látta el.

A stadionon belül a labdarúgó klubok biztonsági személyzete felelt a rendért, olyan rendbontás nem történt, ami szükségessé tette volna a rendőri beavatkozást.

A vonattal érkező vendégszurkolókat rendőri biztosítás mellett különbuszokkal szállították a stadionba, majd a meccs végén vissza. Egyetlen fiatalkorút kellett előállítani, aki a vonatra felszállás előtt felvett egy követ, és azt a rendőri felszólítás ellenére nem volt hajlandó letenni; magatartása arra utalt, hogy az egyenruhásokat akarja megdobni. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rendzavarás szabálysértés miatt indított eljárást, a fiatalembert vallomása után szabadon engedték.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője köszönetét fejezi ki a mindkét labdarúgó klub biztonsági személyzetének, akik nagyban hozzájárultak, hogy rendőri szempontból „eseménymentesen” fejeződhetett be a találkozó.

  • Nyíregyháza vs. Diósgyőri VTK élőben! A nagy rivális Diósgyőri VTK csapatát fogadta a Nyíregyháza Spartacus FC szombaton este 18 órától az NB I. 10. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósíttunk portálunkon!    

– Fülöp Gergely r. főhadnagy, szóvivő, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –