Nem tisztelték a pirosat az autósok Miskolcon

piros lámpa
piros lámpa
Miskolc – Két óra alatt tíz autós akadt fenn a rendőrségi rostán.

Múlt héten pénteken fokozottabban ellenőrizték a gyalogos átkelők környékét a miskolci rendőrök, mert a közlekedésbiztonsági szakemberek a statisztikai adatokból azt a következtetést szűrték le, hogy a gépkocsivezetők gyakran nem adják meg a zebrán áthaladó gyalogosoknak a nekik járó elsőbbséget. Tragikus példa is akadt erre: pénteken az Avason éppen a zebrán gázoltak halálra egy nőt.

Mint Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta, a pénteki rendőrségi megmozdulás nem nevezhető a klasszikus értelemben vett akciónak, annyi történt, hogy a rendőrök jobban nyitva tartották a szemüket a gyalogos átkelőhelyek környékén, különösen a Búza térnél, ahol a húsz méterenként sorakozó zebrák közül csak a szemfülesebb gyalogosok találják meg az úti céljuknak leginkább megfelelő átkelőhelyet, a többiek továbbra is a járművek között járják mindennapi haláltáncukat.

A lámpa tilos jelzése ellenére hajtottak a kereszteződésbe

Az éberebb figyelés végül eredményt is hozott, két óra leforgása alatt tíz autós akadt fenn a rendőrségi rostán: öten a lámpa tilos jelzése ellenére hajtottak a kereszteződésbe, ők százezer forintos közigazgatási bírságra számíthatnak, míg öt autós ugyan zöld jelzésnél hajtott be a kereszteződésbe, de annak reménye nélkül, hogy azt időben el is tudják hagyni, s ezzel akadályozták a forgalmat; ők helyszínibírságról kaptak egy sárga csekket.

Mint Egyedné Novodonszki Éva elmondta, a közeljövőben több alkalommal is számítani lehet rá, hogy a rendőrök – immáron akciószerűen – ellenőrizni fogják, megadják ez autósok az elsőbbséget a gyalogosoknak a zebrákon, illetve hogy a gyalogosok miként veszik igénybe az átkelőhelyeket – már ha igénybe veszik –, s visszaélnek-e helyzetükkel – például komótos, lassú áthaladással.

ÉM-SZP


Hol mér a traffipax novemberben B.-A.-Z. megyében?

boon | 2010.11.15 18:09
Nézze meg, hogy hol mérik a gépjárművek sebességét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében novemberben! (A közölt helyszínek és időpontok tájékoztató jellegűek, a rendőrség a változtatás jogát fenntartja.)

Kanyarodás közben ütköztek Miskolcon

boon | 2010.11.15 17:03
Miskolc – Személyi sérüléses közlekedési baleset történt Miskolcon a Zsigmondy utcán hétfőn délelőtt.

Bűnmegelőzési Fotópályázat

boon | 2010.11.15 07:26
A Miskolci Rendőrkapitányság a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával közösen az *Egyes települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére* címmel kiírt belügyminisztériumi pályázat keretein belül VÉDJÜK MEG ŐKET! címmel digitális fotó és számítógépes grafikai pályázatot hirdet.

Őszi út-mutató

boon | 2010.11.15 07:25
Az őszi évszakváltozás kapcsán nemcsak az időjárási, hanem a látási viszonyok is nagymértékben változnak, romlanak, és ez jelentős hatással van a mindennapi közlekedésre.

Mikulási traffipax túra – Állítsák Önök szolgálatba a sebességmérőt!

boon | 2010.11.15 07:21
Miskolc – Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok a sebességtúllépés, mely elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében játszik szerepet.