Nem tárgyaltak a Malév-vezérigazgató személyéről

Továbbra is Gönci János a Malév vezérigazgatója, a korábban elterjedt hírrel ellentétben a társaság szerdai rendkívüli közgyűlésének napirendjén nem is szerepelt ilyen személyi kérdés.

A közgyűlés legfontosabb napirendi pontjai azok voltak, amelyekkel a gyakorlatban is birtokon belülre került a Malévben az orosz AirBridge Zrt. azután, hogy február 23-án aláírta a privatizációs szerződést az ÁPV Zrt.-vel. Határoztak arról is, hogy az orosz tulajdonos 5 milliárd 33 millió forinttal megemeli a Malév alaptőkéjét. Arról is rendelkezett a közgyűlés, hogy a Magyar Fejlesztési Bank által a Malévnek nyújtott 20 milliárd forint fedezetéül az állami tulajdonban maradó Malév Vagyonkezelő Kft.-nek átadják a légitársaság tehermentes cégét, amely az egyik Boeing 767-est birtokolja, illetve a Malév védjegyeit és a Malév márkanevet, valamint egy kerozin-vezetéket.

Személyi ügyek is napirenden voltak: a közgyűlés új tagokat választott az igazgatóságba és a felügyelő bizottságba. Az igazgatóságba bekerült az AirBridge-et alapító orosz konzorcium vezetője, Borisz Abramovics (csak névrokona a Chelsea lapbadarúgó-csapattal ismertté vált Roman Abramovicsnak), akit egyben az igazgatóság elnökének javasolnak. Erről a testület fog dönteni. Az igazgatóság tagja lett Gönci János vezérigazgató is. Gönci egyébként élvezi az új tulajdonos bizalmát, ezért nem is tárgyaltak erről a posztról.