Nem találtak bombát, újra dolgoznak a vásárosnaményi bíróságon

A tűzszerészek nem találtak bombát, így délután kettőkor lefújták a bombariadót a vásárosnaményi bíróságon. Mint arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt, kedden délelőtt ismeretlen telefonáló hívta fel a Vásárosnaményi Városi Bíróságot azzal, hogy bomba van az épületben.

A rendőrség a Szabadság tér 1. szám alatti épületet – melyben a bíróságon kívül, a városi ügyészség és a helyi önkormányzat több szervezeti egysége is működik – teljes egészében kiürítette, a környéket is lezárták. A keresés délután két órakor véget ért, a rendőrök bombát nem találtak az épületben, a dolgozók visszatérhettek az épületbe, hogy folytathassák a munkájukat – közölte a Független Hírügynökséggel Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője.

Keddre egyébként három bíró tűzött ki tárgyalásokat, hat-hat polgári, és egy két napra tervezett büntető ügyet. Négy ügyet tárgyaltak le a bírák a bombariadóig, a büntető ügy később, már a bombariadó után kezdődött volna, de a bejelentés, s az épület kiürítése miatt elmaradt. A polgári perek tárgyalása kettő után folytatódott – tette hozzá a szóvivő.