Magyarország

2010.09.01. 15:51

Az MSZP kész az EU-hoz fordulni a Jobbik tervei miatt

<p>A Jobbik ismét megerősítette rémületes elképzelését a cigánykérdés ügyében, melyet az MSZP határozottan elutasít és korábban felszólította a Fideszt is, hogy határolódjon el a Jobbik elképzelésétől, ezt azonban a mai napig hiába várják - reagált Teleki László az MSZP elnökségének tagja a Jobbik szerdai bejelentésére.</p>

A Jobbik közrendvédelmi telepek létrehozásával és a "közrendet veszélyeztető egyének" bezárásával rendezné a "cigánykérdést." A kettős kordonnal körbevett területen rendőri, illetve csendőri felügyelet mellett élhetnének az emberek, akik csak regisztráció után hagyhatnák el a telepet, ahonnan este 10 után kijárási tilalom lenne.

Teleki László szerdai közleményében felszólítja az Orbán-kormányt, hogy sürgősen és határozottan határolódjon el a Jobbik elképzelésétől, miszerint hermetikusan lezárt közrendvédelmi telepekbe zárná a cigányokat.
Amennyiben a Fidesz-KDNP nem lép, úgy kénytelenek lesznek jelezni az EU illetékes szerveinek, hogy a demokráciát súlyosan veszélyeztető ügyben az Orbán-kormány cinkosan hallgat - zárul a közlemény.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!