Nem találják a Balatonlellén eltűnt fiút – sem ő, sem az édesapja nem tudott úszni

Egyelőre nem találják azt a 15 éves fiút, aki szombat délután tűnt el a Balatonban. A balatonlellei szabad strandon egy vízibicikliről csúszott a tóba, majd elmerült. Édesapja utána ugrott, hogy kimentse, de a 42 éves férfi is elsüllyedt.

Sem az apa, sem a fiú nem tudott úszni – tudta meg a Független Hírügynökség Kováts Norberttől, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársától. Az öttagú család – három gyerek és a szülők – mégis a parttól legalább 350 méterre, biztonsági felszerelés nélkül vízibiciklizett. A vízirendészet és a szakszolgálat mentőhajói néhány perccel a tragédia után a helyszínre értek, de a szemtanúk nem tudták pontosan meghatározni, hol történt a szerencsétlenség. Így a búvárok csak négy órával később találták meg az apa holttestét. A fiú azóta sem került elő.

A vízimentő szakszolgálat folytatja a keresést, amint elcsendesedik a vasárnap délutáni vihar a Balatonnál. A tragédia kapcsán Kováts Norbert újra felhívta a figyelmet arra, hogy aki nem tud úszni, az mentőmellény nélkül ne menjen mély víz közelébe. A biztonsági felszerelés egyébként néhány ezer forintért beszerezhető – tette hozzá a szakszolgálat munkatársa.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az alföldi család korábban soha nem járt a Balatonnál, ez volt az első vakációjuk a tónál.